02 March 2014

Kanta Lekap Perlu atau Tidak?

Salam keceriaan buat semua.. :)
tetiba ai terasa nak update pasal kanta lekap/contact lense
untuk para bakal pengantin di luar sana..

ai perasan ada yang pakai dan ada yang tak pakai..
masa majlis bahagia para pengantin di luar sana..
ikut kepada citarasa dan keselesaan bride to be..

Bagi pendapat ai, sesiapa yang berani..memang boleh pakai
mengikut kesesuaian dengan dress wedding masing-masing
kena dengan mekap mesti nampak ohsem!

Nampak macam barbie doll kan?
Warna nie nampak macam mata kucing..Cantik! ;)
Warna kanta lekap sama dengan baju..Sweet!




Warna lense buat mata bride to be tampak segar dan naik dalam gambar..
tapi bagi sesetengah pulak nak tampak natural..
tak pakai pun okey..Hee..Yang penting ikut pada keselesaan kan ;)

Tips penting : Jangan pakai jika mata sakit ataupun rasa tak selesa.
Selain tu, pakai la mengikut kesesuaian dan jangan
nanti nampak macam alien dan pelik pulak..Hikss.
:: Hugs and kiss ::

10 Comments:

Ayuni Sara said...

Okey, tenkiu for the great information.. huhu. penah try pakai, tapi tak reti...terus tak pakai...

Anis Adnan said...

bukan haram ke pakai contact lens berwarna? sebab dikira mengubah ciptaan Tuhan. kalau nak pakai pun, yang original. UAI ada sebut pasal contact lens ni.

Nurhazlin Hussein said...

Tak pernah try pakai . Hehehe .

siGadis Purple said...

tak rasa nak try..mata ni dah besar dah..takot warna-warni buat mata ni nampak pelik...hehe

Alia Syahira said...

Teringin nak pakai sebab , pakai spek susah .. macamana tak tau .. haha xD nanti kawen , takkan nak pakai spek , tak kelass kau ... haha xD

ailullaby said...

Ayuni Sara : Cuba try pakai lagi..kalau selalu pakai mesti nanti awak akan biasa. Good luck! ;)

ailullaby said...

Anis Adnan : Saya tak pasti pulak haram.. In Shaa Allah tak..Cuma janganlah sampai mengubah ciptaan Nya :)

ailullaby said...

Nurhazlin : Cubalah pakai..Mesti rasa lain ;)

ailullaby said...

SiGadis Purple : Mata awak dah cantik dear..tak pakai pun okey ^___^

ailullaby said...

Alia Syahira : Xpe awak muda lagi..Boleh belajar lepas ni dengan cara pemakaian yang betul!

good luck dearie! Hehe

 
-Copyright WieyaRaudzi 2013-2016 By AiLullaby-