13 January 2015

Aiskrim Pasu Bunga ❤

//Assalamualaikum\\
Hai semua...Selamat Tahun Baru :)
Banyak tak azam tahun baru ni..hee
ai harapkan yang indah-indah saja hadir dalam hidup ni..ameen.

tahun baru banyak jugak yang best-best..
pembaharuan demi pembaharuan
pernah dengar goreng pisang chesse atau aiskrim pasu bunga?
kawan ai share dalam Facebook dan insta terus
rasa teringin nak cuba keunikan yang agak rare tu ;p

Best kan mencuba sesuatu yang baru..
Baru terasa nikmatnya hidup harmoni..gittu!
jom korang cuci mata dengan aiskrim pasu bunga
sekali tengok memang macam pasu bunga. Haha
siapa la yang reka tu agaknya..



Ada dua size pasu. Yang kecil RM6 dan yang besar sikit RM8
mahal mungkin kerana pasu sebab aiskrim rasanya aiskrim homemade! ;)
Best jugak la rasa sekali sekala ..Hikss

Comel kan? 
Sesuai untuk majlis Birthday dan keraian..
memang nampak kelainan. Ehhe. Boleh cuba
buat sendiri kalau rajin.. Nanti ai rasa nak buat sendiri la
Mudah je. Meh nak kasi tutorial..Kihkih

Pertama, beli pasu bunga plastik. Murah je.
Beli aisrim Walls di pasaraya 
atau kedai runcit berhampiran kediaman uOls..
Masukkan aiskrim perisa kegemaran dalam pasu dan bekas
Kemudian, decorate dengan marshmellow atau chocholate rice
atau segala dedaun yang cantik sebagai penyeri. Siap!
Dekorasi ikut kreativiti. Pastinya menarik..
Ok selamat mencuba.. Hugs and kiss 

1 Comments:

nana liena said...

mmg comel.. tapi tak pernah rasa lgi la ..pasu tu tanam kaktus comel..

 
-Copyright WieyaRaudzi 2013-2016 By AiLullaby-