05 July 2011

Minum Petang.

Hai uols. Ptg2 macam nie best kan dapat makan goreng pisang atau cucur cempedak. Feveret ai tu tau ;)
Uols makan petang pun mesti sedap2 kan..? ai pulak hanya gadis kg jadi tak goreng pisang mesti tukar menu dengan kepada cekodok ataupun apa apa. Sedapnya makan time panas2 .Hehe

Entah knpe tetibe nak makan goreng pisang panas panas. Sedapnya.. nak nak yang tepungnya garing. Rasa ai cucur cempedak pun dah lama ai tak makan tau.. susah nak dapat cempedak kalau bukan musim buahnya. Hari tue pegi umah nenek ada tanya yang buah cepedak ada ke tak..? Kata nenek dah habis. Ataupun banyak nya rosak dimakan binatang seperti tupai dan sebagainya. #Tak ada rezeki kata nya.

Tapi kan ai nak tanya uols, suka tak makan cucur udang atau cucur manis. Ayah ai suka sangat makan cucur tue semua. Kalau ada kuah kacang memang terangkat. Tapi kdg2 yang dibeli banyak letak tepung penaik. Ai tak berapa gemar sebab rasanya pahit. Dan kadang kadang serap minyak. Ai suka makan cucur yang dimasak mak..cumil jer. Heee.

Sedapnya kan cakap pasal makanan. Rasa terliur tengah lapar cenggini. Kalau ada keropok lekor best juga kan..? Tapi kat tempat ai nie susa.h nak dapat keropok lekor yang fresh me lainkan ada satu tempat yang dijual di pasar atau market kata orang kg. Hee.

Boleh tahan la rasanya cuma kenkadang memang tak sama dengan keropok lekor dari Kelantan dan Terengganu yang terasa isi ikan nya. Ptg2 nie cakap pasal makan memang best. Minum la dengan air feveret uols. Teh 'O' pun dah buat kita lepas rasa dahaga kan..? Okey la.. jumpa lagi entri seterusnya. Doakan kebaikan untuk ai. Assalam.

6 Comments:

Feeqachan (afiqah yusof) said...

nampak macan sedap je..wuu~ase nk mkn laa..hee~

NUR AIN AZMAN said...

sedapppp nyer kopok lekor tu, fav aen!! :)

cik kia said...

meleleh air liurrrrrrrrrrrrr hehe

AiLullaby ❤ said...

@ feeqachan jemput la makan :)

sedappp !

AiLullaby ❤ said...

@ Nur ain faveret ai jugak tau..hehe :D

AiLullaby ❤ said...

@ cik kia.. jgn la macm tu.. rasa la sikit kat blog ai ni ;)

 
-Copyright WieyaRaudzi 2013-2017 By AiLullaby-