20 March 2013

DIY Shawl Half Moon ;)

Assalamualaikum..
Jom ber-DIY shawl half moon.Shawl ini begitu 
popular dulu,sekarang dah kurang,agaknya sebab 
banyak fesyen tudung yang baru sekarang ni dan harga 
shawl ni pun dah turun..

 
Guna kain jenis chiffon dan potong bentuk half moon..
Jahit tepi dengan warna benang yang sama dengan kain.
Baru nampak cantik.. So gambar di atas hasilnya ;)

Jadilah shawl half moon warna plain macam ni ;)
Kalau yang sukakan manik boleh la dijahit manik mengikut
citarasa masing masing. tapi bagi ai, ai suka yang biasa dan simple
macam ni.. Shawl half moon plain. 
Habis kuat pun ai akan tambahkan bunga 3D pada tudung..
untuk nampakkan kelainan. Sekuntum dua untuk tambahkan seri.

Contoh bunga 3D =)
Ok Selamat mencuba kalian....
Masing-masing ada kreativiti sendiri..
try and error ye..
In Sha Allah..Semuanya akan jadi mudah. Ameen

:: HuGs & KiSs ::

8 Comments:

Sheda said...

Nanti nak try buatlah. Berguna sangat entri ni. Suka! :)

Sheda said...

Berguna sangat! Nanti nak try buatlah. Suka :)

Hans said...

nasib teman tak pakai shawl
hehehe

ailullaby said...

sheda : alhamdulillah :) try la cuba.. terima kasih..hehe

ailullaby said...

Hans : Itu laa ;) naseb sangat...haha

Ainur Athikah said...

Saya tak suka pakai shawl. Lebih suka tudung bawal. ^_^

mazlen johar said...

tq 4 sharing...bleh kan pnjam info ni nak buat jugak...hhehe

shine said...

Tq 4 the sharing...nk tanye ckit,bhgn shawl yg tgk 2 awk jahit tepi je or u lipat n jahit mesin biase?

 
-Copyright WieyaRaudzi 2013-2016 By AiLullaby-