14 March 2013

Tutorial Roda Kipas Kertas

Bismillahirrahmanirrahim.. 
Hari yang baik harus dimulakan dengan mood yang baik..
Buka blog pagi ni sebab semalam terasa nak kongsi DIY lagi..

tapi semua tuto DIY yang ni dengan sebelum² ni bukan ai yang buat.
Sekadar berkongsi sahaja.. ;)
Kalau ada yang terasa ai copy atau cedok boolat² tu mmg
bukan ai ye.. ai just copy gambar.
Dah nama pun bukan ai yang buat kan..

Sekarang ni mana² pun femes dengan  
roda kipas yang diperbuat dari kertras
Kalau dulu ai selalu buat kipas sebelah je time kecik²..
Sekarang dah boleh buat deko untuk pelamin atau majlis bufday :))

Bahan Bahan yang diperlukan :
  • Gunting
  • Dawai halus
  • pistol gam panas
  • Kertas warna
  • Double tape


Pilih la warna kegemaran kalian..
Lipatkan kertas ikut tutorial di atas..
Besar kertas, ikut kesesuaian. Makin besar 
kipas makin besar kipas roda yang kita dapat.

Ikut DIY dan kreativiti masing masing ok ;)
Nak corak corak guna kertas pembalut.Yang penting cara lipatan
kena sama baru nampak kemas.
Saiz kertas A1 dan A4 pun boleh ..
# ai suka kertas yang nampak berkilat. Lebih naik seri..Hehe

http://3.bp.blogspot.com/-xbT9nOCVtJY/T9bry2kqP7I/AAAAAAAAA-k/BUhpSHzjnkk/s1600/409050_369834019711665_196404850387917_1322699_783811318_n.jpg
Sumber Google
* Nak lebih cantik tengah² letak doily paper *
Selamat Mencuba..Utk diri ai juga..teehee

:: HuGs & KiSs ::

6 Comments:

Aina Areen said...

wahhh , nice tuto :D

Hanida Moss said...

trend sekarang kan! :D

Mohd Ridzwan Abdullah said...

simple but kreatif yer :)

Ainur Athikah said...

Cantiknya warna-warni. ^_^

Gadis Misteri said...

Waa...cantik jgk ye. Ni bole hias dkt kelas :))

shahirah zamani said...

Assalamualaikum sis.. nak tnya, nak lekat kipas roda tu pakai apa ye kat kain tu? Gam apa?

 
-Copyright WieyaRaudzi 2013-2016 By AiLullaby-