13 March 2013

Paper Flower Tutorial ♥

Hai uOls..Assalamualaikum dari cik penulis..
hari ni ai rasa nak hapdate tutorial sikit..
Ia sangat mudah sebenarnya. Buat  sesiapa yang minat DIY..
ai pun bukan la padai. Just cuba cuba saja nih ;)

Ok mula² sediakan bahan.. Bahan pun simple sangat.
Boleh dapatkan di kedai aksesori berdekatan.
Disebabkan merah itu romantis..Kita pilih warna merah. Baru naik.Hee

http://4.bp.blogspot.com/-zcvd5dKudmY/UT79T7lfCnI/AAAAAAAAACg/-KRS-5WmbYc/s320/DSC04223.jpg
Ni bahan-bahannya... 
Manik pearl, kertas warna, jarum peniti dan reben putih dan warna.
(Ikut kesukaan pilihan warna tu ye)

Gunting mcm ni =D


Lepas tu gulung2.. supaya jadi mcm ni..
ala ala bentuk bunga ros..Berkelopak..
 
 
Letakkan pearl kat tengah² tu bagi nampak sweet sikit hehe ;)

Ok dah jadi sejambak..Hikss.

Taraaa!! Siap akhirnya..
Idea ni sebenarnya dari  sini  ^___^

:: HuGs & KiSs ::

3 Comments:

Nana Liena said...

cantiknya..hehe..me suka jgak craft2 yg buat sendiri..hehe.. :)

ShAZlinn Shazz said...

cantik2 :)

Alia Az said...

wow !!!! so cute !! cantik sanad ! hehe .. =D

 
-Copyright WieyaRaudzi 2013-2017 By AiLullaby-