05 April 2013

Kawan Baik

Hai semua.. Malam malam nie..
terasa nak update blog pasal kawan baik.
Memang best kan hidup ada persahabatan yang erat.
terasa dihargai dan menghargai..

Dulu-dulu masa zaman habis sekolah..
ingat lagi masa habis SPM..tup tup
ai rapat dengan kawan baik masa sekelas dulu.
Amir namanya..Walaupun masa dalam kelas dulu tak la rapat sangat.

Kemudian, ai rapat dengan seorang askar.
dan kami berkawan baik juga ;)
Jangan salah faham pulak ye. Bukan la berkawan rapat
yang berkepit macam belangkas tu.
Maksudnya saling sms dan text-ing kalau
ada hal ataupun masalah.. Itu saja.
Disebabkan rajin contact maka jadilah kami bestfriend
Ok yang askar ni namanya Aiezwan.

Dan seorang lagi, kawan baik masa dari sekolah rendah lagi.
Syamil namanya. Memang rapat.
sekadar berkongsi pendapat dan rasa.
Juga tak mahu lebih dari seorang kawan..

dan tiga orang yang ai sebut nie..memang rapat.
sampai sekarang ai ingat dan kadang kadang rindu zaman tu semua. 
Walaupun dah lama sangat dah tak contact..
sejak sejak dah berhubungan dengan encik yu.
Hormat dan tak mahu dikata tidak setia.
Itu janji antara kami. Berkawan boleh tapi tak boleh rapat.

So, malam ni teringat sangat kat diorang..
buat apa dan katmna dah sekarang mereka ek? :)
ni kalau en.yu baca blog..habis laa ..
tapi bukan entri apapun. Cuma rindu akan
persahabatan yang lalu. Tak lebih dari itu.
Best tau berkawan rapat dengan diorang
tanpa rasa cinta..Hehe :'D

Walau katmna pun diorang..
dalam hati ai, diorang tetap bestfriend ai sampai bila- bila.
Lega dapat taip entri sahabat...
dan sahabt baik perempuan. Juga tak ramai.

Cukuplah ada 4 orang dan sekarang tinggal sorang :'(
sebab yang lain dah bekerjaya..dan lain dah sikap
dah mula berjauhan dan senyap menjauhkan diri.
Rupanya ini lumrah hidup.. Sekian..
Tercapai hasrat nak taip entri pasal diorang..

:: HuGs & KisS ::

0 Comments:

 
-Copyright WieyaRaudzi 2013-2016 By AiLullaby-