12 May 2013

Tips untuk dapat Baby Lelaki ;)

Allah has a beautiful plan for every woman and man. 

Trust Allah and pray. Allah will light the way.
walaupun ai belum kawin, tapi tak salah nak kongsi benda baik. 
Ini hanya usaha, dan segalanya adalah dari kehendak Allah S.W.T

Tips Mendapatkan Anak Lelaki (Ikut Sains)

Bayi yang dilahirkan adalah terdiri daripada genetik antara ibu dan bapa itu sendiri.Sekiranya ibu membawa gen XX,maka si ibu
hanya mampu menyumbang gen X kepada bayi yang akan dilahirkan.Manakala bagi bapa yang mempunyai gen XY,boleh menyumbang samada gen X atau gen Y kepada bayi mereka. Ini bermakna sperma yang dihasilkan adalah faktor samada anak yang dilahirkan adalah lelaki ataupun perempuan.

KITARAN HAID


Isteri perlu melihat kepada kitaran haid mereka kerana walaupun sperma lelaki adalah pantas tetapi jangka hayat mereka adalah pendek. Pihak lelaki perlu mengelakkan ejakulasi selama 4 atau 5 hari sebelum ovulasi perempuan.
Ovulasi adalah proses pelepasan telur yang telah matang dari dalam rahim dan pada masa itu wanita berada dalam keadaan subur dan terbaik untuk porses kehamilan berlaku
Oleh itu persetubuhan boleh dilakukan kira-kira 12 jam sebelum berlakunya ovulasi dan dari situ sperma lelaki yang masih aktif akan lebih cepat menembusi ovum dan kemungkinan bayi yang akan dilahirkan adalah lelaki.

EJAKULASI lebih Dalam


Selain itu,pancutan ejakulasi perlu dilakukan dengan lebih dalam kerana kerbiasaannya bahagian luar adalah lebih berasid berbanding bahagian dalam.

POSISI PERSETUBUHAN


Bagi posisi persetubuhan pula,adalah digalakkan dengan lelaki berada di atas perempuan. Teknik ini adalah untuk memudahkan sperma lelaki menembusi ovum kerana berada lebih dekat dengan ovum tersebut.

DIET


Suami digalakkan makan makanan daging terutama daging merah.
Snek masin seperti potato chips dan minuman berkafein.Gambar sekadar hiasan. Sumber Google.
Info ni dari Facebook. Saja ai kongsikan buat semua bakal ibu..
Moga mendapat manfaat bersama. 
Buat rujukan ai juga buat masa depan. Kikiki
" Sharing is Caring ".. Hugs and KiSs..
Psst , nanti ai kongsi untuk dapat baby perempuan pulak ye..

0 Comments:

 
-Copyright WieyaRaudzi 2013-2017 By AiLullaby-