08 August 2014

Cinta Hati Pertama Kali Beraya ke Rumah ♥

Selamat Hari Raya semua..
Assalamualaikum 
Terasa lama blog PINK ai tak ter-hapdate..
Akhirnya raya tahun ni amat bermakna buat diri ai..Hikss
walaupun di uji demam di pagi raya..
tapi raya ke-4 dikunjungi sang cinta hati berhari raya
ke teratak ayah bonda..Super duper happy!

Rancangnya pada bulan Ramadan lagi..
cuma tarikhnya blum kompom masa tue..
dan setelah dirancang dengan teliti walaupun
 en.yu berat hati nak datang mulanya
sebab satu keluarga ai tak sihat, dan masa tu pun ai masih tak larat..
tapi dek kerana 2 tahun kami tak bersua muka..
Akhirnya ai pujuk nak jugak en.yu beraya datang ke rumah :')

Yang paling tak sangka en.yu sampai tepat-tepat depan rumah ai..
hanya menggunakan wave phone dari Iphone nya..
Syukur alhamdulillah..Masa tu hati berdebar tak terkata.
Sampai tangan shaking uOls! Huhu..
Mungkin macam-macam ai rasa kot. yela pertama kali en,yu datang
ke rumah selama 6 tahun kami berkawan manja ;p

Nak cerita kan..en.yu sampai rumah dalam pukul 9 lebih macam tue
----------------------------------
tapi si dear boleh cool jer..ai pulak yang gelabah dan gementar ya ampun..
Mungkin tak tahu apa respons mak ayah en.yu datang jumpa famili..ngee
en.yu yang suarakan nk beraya ke rumah tahun ni..
sebab tahun ni dia dah berkereta baby white nya ;)
Gelaran untuk kereta en.yu..Haha..Comel ja..

ai hidangkan nasi goreng special bersama ayam goreng crispy
nuget dan sosej..Bersama air ribena ais..
Alhamdulillah segalanya berjalan lancar..
respons mak ayah pun positif..


Adik-adik pun suka dengan encik yu. Malah en,yu siap bagi duit raya
pada ai dan adik-adik. Terharu sangat!! :')
ai lagi super happy..Ada la snap gambar sebagai kenangan..
ai pakai baju kurung kaler pink dan en.yu bert-shirt hitam.
dia memang sempoi dan cool. Hee..Pandai ambik hati orang tua..

Syukur sangat-sangat..En.yu cakap ni adalah step pertama..
In Shaa Allah akan ada step seterusnya..ai is blushing :*
Doakan ai dan en.yu ye semua bogger...

:: HuGs and kiSs ::

3 Comments:

Ana Lee said...

mesti hepi sangat tu kann ...

nurul hidayah said...

Aiiiicehhhh .. Bila dah tengok positive drpd parents , mesti bertambah-tambah happy kannnnn .. First step ! Done ! ^_^

Cik Nadyya said...

alolo sweetnyaa.. best ade pujaan haty kan,, rasa bunga bunga cinta je kan ~_^

 
-Copyright WieyaRaudzi 2013-2017 By AiLullaby-