20 June 2016

Baby Nest atau Set Tilam Baby?

Salam keceriaan buat semua..
Sekarang ni ramai mama to be dan ibu-ibu kat luar sana yang
menggunakan tilam kekabu untuk baby kesayangan kan. 
Tapi cemana pulak dengan trend terkini yang dinama kan baby nest?
Adakah fungsi nya sama seperi tilam kekabu, atau baby nest lebih best?

Sekarang ai tengah survey untuk beli set tilam atau baby nest yang nampak comel tu.
Tanya pendapat encik suami, katanya beli set tilam lebih berbaloi.
Tetapi bila nampak baby nest yang beropol-ropol dan ber-lace tu..
Hati jadi berkenan. Maka jadi lah dilema antara set tilam atau bab nest?

Ok cemana baby nest tu?! Meh ai tunjukkan kat ibu-ibu yang baru pertama kali dengar..
Baby nest ni baru diperkenalkan je. Hehe 
pink!! Cantik kan..melting..
Purple pun cantik ;)
Putih krim suci je uOls,,i suka!
Biru pun cantik.. ;)
Rambang mata >____<
Sebab tu makin menjadi trend sekarang. Cuma sekarang ai nak tau 
fungsinya sama atau baby nest lagi gebu. Macam best je..
Tapi okey tak untuk jangka panjang? Tidak ke membazir kerana baby nest hanya boleh 
digunakan ketika bayi kecik. Sungguhpun baby nest boleh di-adjust dengan tali.
Tapi ada juga yang bersaiz besar tapi mahal sikit la harga nya ;)
 Bagaimana pulak dengan set tilam. Rasanya lebih tahan untuk jangka masa lama kan?
Apa pendapat uols..Kalau ikutkan nafsu membazir ai..du-dua jenis nak beli tau.
Tapi mestilah kena pandai membeli baru la..Duit yang lebih boleh digunakan untuk keperluan lain.
 ai masih dalam dilema antara dua ini..Huhu. Ikut cakap suami beli set tilam.
Ikut kata hati nak beli baby nest atau sarang bayi ni. Sebab comel dan fleksibel.
Harga dua-dua lebih kurang. Bergantung pada saiz dan pillow termasuk comforter ;)
Cantik-cantik semua..
Okey pendapat ai secara sedalam-dalamnya berfikir..ecece.
Untuk first baby, better beli set tilam. Anak kedua dan seterusnya oleh la cuba
pakai baby nest pulak. In Shaa Allah kalau ada rezeki. Hikss.
:: Hugs and kiSs ::

2 Comments:

Ema Veto said...

comelnya baby nest sekalian ni . Aduhhh belum ada rezeki dapat baby lagi .
Btw Ema kacau you jap ! Ni ada tag awak tanpa sengaja , KAH KAH !
http://www.vetovirago.com/2016/06/giveway-shawl-raya-by-aryana-couture.html

ailullaby said...

Comelkan baby nest tu? hikss
In Shaa Allah ada rezeki awak nnt @Ema Veto...
Terima kasih tag ai ye!

 
-Copyright WieyaRaudzi 2013-2017 By AiLullaby-