30 June 2016

Preparing For Maternity Shoot ❤

Hai semua..Salam Ramadan ke-25
Ceritanya bermula dengan kisah Photoshoot raya yang akan dibuat
pada raya keempat nanti. Cerita punya cerita tetiba nak sekali kan maternity shoot ai.
Memandangkan adik ipar dah nak belanja ai maternity shoot sekali..
ai bagaikan rasa heppi tak terkata. Syukur alhamdulillah..ini lah rezeki baby.
ai kalau bab-bab nak bergambar memang no.1..haha 

Tak terlintas pun nak buat maternity shoot, walaupun dalam hati teringin ya rabbi.
Rezeki jugak ni! Dapat je tawaran percuma dari adik ipar terus rasa teruja!
Jadi memandangkan tinggal kurang seminggu je lagi  sebelum shoot, 
rasanya elok dulu ai buat persiapan sedikit demi sedikit.
Orang kata buat persiapan, in Shaa Allah semuanya akan berjalan 
seperti dirancang dengan izin Nya. Mudah-mudahan begitu laa.

Idea dengan belon helium dari encik google
Idea untuk gambar scan baby 2D dari encik Google, Ohsem kan?
 Idea menggunakan prop papan hitam dan kapur tulis...Hee
Idea menggunakan kasut baby, ibu dan ayah 

Idea menggunakan baju baby ..Comel kan? eee geramm..

Idea menggunakan teddy bear..alahai..Comel ya rabbi 

Tema : ala-ala Picnic sebab nak buat photoshoot keluarga mertua sekali
Prop : Ballon helium akan disediakan photog sebanyak 10 biji.
Prop tambahan : baju baby, gambar scan baby 2D je setakat ni ai ada.
papan hitam, kapur, kasut baby, flower crown dan teddy bear 

Banyak barang prop dah ada di rumah. Cuma nak kena cari barang sikit je lagi, hee
Mudah-mudahan dengan adaya idea dari mr,google ni..dapat lah gambar maternity shoot ai 
dan encik suami secomel yang di idamkan. Mudah-mudahan..amin

Sukanya lahai,,perasaan yang suka digambarkan. Mudah-mudahan cuaca elok
dan smeuanya berjalan lancar. Lepas ni ai kena la mekap dan berhias sikit, 
dan kenakan flower crown di kepala. Hikss..Berangan-angan dulu.
Terima kasih adik ipar yang arrange sesi shoot ini. Rezeki..
Moga dapat dijadikan panduan untuk mama to be di luar sana jugak ye.
:; Hugs and kiSs ::

2 Comments:

Eyqa Zq said...

Good luck mother to be. ^^

ailullaby said...

thanks @Eyqa Zq :)

 
-Copyright WieyaRaudzi 2013-2016 By AiLullaby-