01 July 2016

Persiapan Raya 2016 Paling Meriahh

Salam Jumaat barakah.. Kite semua dah memasuki bulan baru dalam tahun Masihi.
Welcome July and Bubye Awesome June.!
Moga bulan ini bulan yang indah buat kita semua.
ai bersyukur sangat sebabnya tinggal kurang dari 4 hari, umat Islam akan beraye.
Mesti ramai dah start cuti memandangkan budak sekolah pun dah mula nak cuti 
panjang sempena nak menyambut hari lebaran yang bakal tiba.
Pantasnya masa, subhanallah! terasa sekejap je kita menjalani ibadah berpuasa.
korang dah buat persiapan raya.? ni hujung minggu dah tiba, mesti ramai yang keluar
bershopping, buat biskut raya, mengemas rumah dan bermacam aktiviti lagi.
sana sini orang ramai membuar persiapan. Ai suka sangat tengok orang balik kampung.
Tahun ni pertama kali beraye dengan encik suami, jadi
 haruslah beraye umah mak ayah ai dulu. Kemudian, baru balik beraye belah suami.
Memandangkan ai sendiri duduk di rumah mertua, mestilah nak ada feel balik kampung
jugak kenss..Haha. Tahun depan giliran beraye umah mak mertua pulak.
macam itu la bergili-gilir setiap tahun. Nasib weouls tak jauh,
2 jam perjalanan dah sampai. Jarak tu tak la jauh sangat, tak la dekat sangat. hikss

Ramai rata-rata dalam fesbuk dok gila shopping baju raya.
Tahun ni ai bersederhana saja baju raya nya. Dek kerana mak buyung..
Banyak baju yang kena skip dulu pakai ;p  Haha
Sekarang musim floral dan peplum kan. Cantik! So, ape tema warna baju korangg?

ai haruslah sedondon dengan encik suami 
first time beraya bersama la katakan...tapi baju ai tak ade la vouge dan gojes
simple-simple je. Yang penting menutup aurat.
Tudung raya pun tak beli tahun ni. Haha. Sebab stok tudung masih banyak.
Cuma akan gayakan tudung je ber-style sikit ;p

Ok kejap lagi nak keluar ngan encik suami, nak shopping apa-apa sikit lagi.
Syukur encik suami dah start cuti..ngee. Berkepit la jawabnya.
kami redha suami ai tahun ni tak dapat bonus raya. Moga ada rezeki lain..In Shaa Allah.
Hug and Kiss

4 Comments:

Fafa Kyraa said...

wah first time beraya bersama :D

Anna Jannah said...

selamat hari raya!!

ailullaby said...

alhamdulillah best je rsaa.. @Fafa kyraa :)

ailullaby said...

SElamat Hari raya @Anna Jannah :)

 
-Copyright WieyaRaudzi 2013-2016 By AiLullaby-