24 August 2016

Packing Beg Baby dan Mama

Hai semua..
Sejak dua menjak ni ai sempat blogwalk je. Hari ni baru berkesempatan nak menulis.
Busy semacam mengalahkan wakil rakyat. hikss
Sebenarnya ai sibuk buat persiapan untuk baby. kemas barang baby,
cuci barang baby dan packing beg baby dan ai sebelum bersalin kelak.


Biasalah pengalaman pertama haruslah buat persiapan awal.
Supaya tak kelam kabut di kemudian hari. Niat dihati nak susun
pakaian dan barangan baby sendiri. Baru puas hati..
Tapi semalam basuh 2nd batch baju baby. Termengah dan tercungap. adeh :')
Cantik dan kemas kan ;)
 Azam nak dapat baby sulung..Bercita-cita nak sekemas ni..hehe

Mudah-mudahan laa. Sekarang ai tak susun dalam rak bertingkat tu. Tapi suami ai
belikan box container tu untuk simpan pakaian baby dan baju-baju cecomels baby.
Bila pegi shopping barangan baby. Tak penah tak teruja.!
dan beli banyak baju pun tetap terasa nak shopping barangan baby lagi, Hadoii..
Ini lah simptom nak jadi mama agaknye. ngee :')

Selain persiapan fizikal, persiapan mental jugak perlu ai titik beratkan..
start follow Facebook Info Ibu Hamil..Banyak tips dan nasihat yang ai dapat.
Syukur,,ini boleh dijadikan panduan buat ai yang baru pertama kali nak jadi mama.


Jadi bagi mommy to be yang first time preggy macam ai bolehlah like dan follow
Faceboook Info Ibu Hamil. Banyka info ilmu dan maklumat yang boleh kita dapat.
In Shaa Allah banyak membantu. Tak banyak..Sikit pun pasti membantu :)
ai dah masuk 33 minggu..Berdebar pulak rasa perasaan tu kadang-kadang.
Macam pecaya tak pecaya. Hehe. Okey..bau baju baby sangat wangi uOls...
:Hugs and kiSs :



8 Comments:

Lizzie Yasmin said...

Hi, jaga diri awak dan baby yer. Tak lama boleh cium bau syurga.. bestnya

Mar Mansor said...

memang kemas

ailullaby said...

hai @Lizzie Yasmin ;)
In shaa Allah..terima kasih ye..


^_^

ailullaby said...

kemas dan tersusun kan @Man Mansor :)

Faizah Syakira said...

rak biru tu rasanya org bujang macam saya ni pun nak satu hahaha
Tetiba berkenan pulak.
Papepun semoga dipermudahkan bersalin. aminnn

ailullaby said...

Beli la kat ikea @Faizah Syakira ^^
amin..amin..ya rabbal alamin..

Fatin Liyana said...

Semoga dimudahkan segala urusan. Amin.. :)

ailullaby said...

amin ya rabbal alamin.. Terima kasih @Fatin Liyana :)

 
-Copyright WieyaRaudzi 2013-2016 By AiLullaby-