03 November 2011

Cinta itu Manis tanpa Berpegangan Tangan :)

Hai uoOls. Sesetengah pendapat mengatakan yang cinta itu buta? 
Betul ke? Wallahualam.
Kadang makan tak kenyang,,
Tido tak lena nyenyak,,
Makan tak berapa kenyang,,
Mandi kadang kadang pun tak bersabun.
Peliknya penangan cinta (*n__n)
Memang selalu macam tu ke??

Mungkin angau cinta la kalau camtu kan? Teehee.
Sebab cinta kan lumrah yang hadir antara Adam dan Hawa.
Memutik kasih sayang dalam ikatan yang sah itu lebih bermakna.
Penah tengok adegan berpegangan tangan lelaki perempuan yang belum kawin dan perbezaan berpegangan tangan suami dan isteri. Katsitu dah nampak sangat beza. Isk isk *Sambil geleng geleng pale
Nape tetiba ai cakap pasal bab pegang tangan. Sebabnya kalau yu cinta ai, ai cinta yu..Kita kan dah partner in love. 
Boleh la pegang tangan kan sebab nak tunjuk pada umum yang kita ni lover forever !!!!
Tapikan kawan semua, bermula dari berpegangan tangan laa, akan jadi adegan yang lebih dari itu. Nauzubillah. Sebab dari bacaan yang wia baca sebelum ni, *Maaf tak terjumpa pula nota itu.. tapi lebih kurang macam ni la :-

"Seandainya seorang perempuan itu merelakan seorang lelaki yang bukan muhrim baginya menyentuh tangan seorang perempuan itu, maka seolah olah di ibaratkan yang perempuan itu telah merelakan segalanya untuk berzina". 


Nauzubillah.. Maaf andai tersalah. Tapi begitu la nak diibaratkan besarnya jurang berpegangan tangan yang bukan muhrim. tapi kalau yang dah berkawin HALAL.. Pegang la yu ols . Tak ada salah katmne pun ;) Tapi yang HARAM tue, minta sabar la ye, sebab belum ada tiket untuk itu lagi. Peringatan untuk diri sendiri.. 
Jauhi maksiat yang dimurka Allah. 
Okey sekian dari ai kali ni..Senyum selalu .


*HuGs & KiSs*
 
-Copyright WieyaRaudzi 2013-2016 By AiLullaby-