27 August 2013

Abang Long Vs Kak Yong

Hai semua... Assalamualaikum.
Hari ni rasanya ai nak stori sikit pasal satu rahsia.
Suatu kisah dan kejadian yang masih segar dalam ingatan..
Cukup hanya sehari. Semuanya berlaku sekelip mata.

Al-kisahnya berlaku pada hujung tahun 2008..
ai ingat lagi ai masih upper Form 6. Masih bersekolah.
Sebelum tu ai nak tanya, uOls girl penah tak dapat 
mesej berunsur lucah dari lelaki yang 'gila' seks ai kira..
yang pastinya kita tak kenal dan nombor yang asing.? Pernah tak?

ai pernah dan boleh dikatakan. Orang tu sangat ekstrem.
siang malam mesej berunsur lucah. Sampai ai naik takut...
dan masa tu ai dah mula menyulam kasih dengan en.yu..
saling kenal mengenali. Masih baru. Nak waktu tu mr.yu
tengah kursus bidang kerjanya. Ingat lagi..masa tu mr.yu sibuk sangat.

dan dek takut sangat. ai risau nak cerita pada mak ayah..
lalu ai ceritakan pada mr.yu yang jauh di perantauan. Kat KL masa tu..
ai pun ceritalah alkisah mesej itu dan mr.yu tak nampak terkejut pon -.-
macam tak ambik peduli pun hadoo. Huhu..
so, ai buat kesimpulan dia tak brp ambik peduli ler..
Maklum la baru nak kenal dan baru jadi GF/BF..

Jadi ai tetatp dihantui mesej yang teruk dari si lelaki ai kira,,
yang sangat teruk. Mesej bunyi tak henti-henti..
dari malam semalam sehingga ke petang.
ai cerita kat my BFF, amir tika tu..
dan dia pun siasat laa bila ai bagi no phone tuu..

Dalam sejam dua terus dapat info yang penghantar mesej itu lelaki.
umur dalam lingkungan 20-an. Berada di Jabatan Ukur Negara..
phew! sebijik dengan ciri-ciri si dia (mr.yu)
Hati tak sedapp. Mengacau ai ke mr.yu mi.. Jangan!!

lalu ai macam ada rasa was was sikit.
Lalu ai mesej dan call dia..Dengar suara dia macam keletihan sangat.
Maklum la ikuti kursus. ai pun cerita la A sampai Z
dan juga info-info tu. Mana tahu encik yu ada musuh ker? erkk.. >,<

Lepas tu mr.yu cakap jangan risau dia akan siasat.
Masa tu rasa legaa sangat. Walaupun macam 
rasa dia macam nak tak nak jer tolong...Huhu

Masa tu dah senja. Mesej dari penghantar seks tu berenti..
Pelik. tapi suka pun ada dah tak ada mesej berbaur lucah. yukss!
malam dalam lingkungan pukul 9 lebih..
ai dapat mesej dari number yang tak dikenali tu..
dengan nada yang sangat takut dan bergetar..

Ingat lagi dia mesej "Tolong...tolong jangan kerat tangan saya,,,
Saya minta maaf..Saya minta maaf..
Saya menyesal dan tak akan 
ganggu GF abang long lagi..
tolong..tolong saya kak.."

Terkejut ai uOls. Tetiba orang tu berubah habis cara mesejnya.
Kalau sebelum ni kemain berani mesej cenggitu..
hati ai legaa bercampur pelik. Bagitahu amir..dia cakap "abang long"
tu selalu Pekida yang guna. Hah?! Pekida..apa tu..
Pelik dan pertama kali dengar..Dalam hati tak kisahlah janji ai dah tiada gangguan.

Terus telefon dan bagitau mr.yu..dia macam tak terkejut pun.
tak macam ai bagitahu amir. Ishh sampai hati...
Entah-entah memang mr.yu pe..Gurlpp..
dalam dok terfikir tu..tetiba mr.yu bagitahu kat ai..

"Saya dah tahu siapa yang 
mesej awak. Dia kawan lama saya.
Baru jumpa balik kat tempat kursus ni. 
Entah cemana jumpa phone saya
dan cuba menyamar jadi saya dan 
geng saya dah bagi pengajaran pada dia"

Habis ja dia cakap, ai terus gurpp! Betul ka?
serius? Cepat betul mr.yu settlekan. Eh abang long tu sapa?
Tak sabar ai nak kenal abang long tu..Nak terima kasih kat dia..
terus ai tanya abang long tu kat mr.yu. Dia tak bagitahu. Rahsia katanya.
Nanti dia bagitahu...eh macam berahsia betul..
Tak sangka abang long tu cam hero ai pulaks. Hehe


Sampai sekarang ai tak kenal "abang long" tu..
dear kata belum masanya nak bagitau ai..
tapi masa ai dan en.yu jumpa first time aritu..
ada remaja-remaja lelaki panggil ai kak dan abang..
terasa macam kak yong dan abang long sangat. Pelikk..
Kenapa rasa perasaan camtu eh?

*************************************
Biarlah rahsia yang akan dijawab mr.yu kelak.
Tak sabar...Hikhik
tamat stori kisah benar dari masa lampau.

:: HuGs and KiSs ::

2 Comments:

Teena Tna said...

Dah mcam cerita bersiri pulak, suspens dgt

Ayu Zan said...

en.yu tu abg long kot.. hehe

 
-Copyright WieyaRaudzi 2013-2016 By AiLullaby-