22 October 2015

TUTORIAL : Cara Mengatasi Error 400 Bad Request

Hai semua blogger. 
Lately ai mengalami masalah untuk check akaun Nuffnang 
alih-alih dia keluar Error 400 Bad request. 
alahai kenapa pulak jadi camni.
Nasib pernah terbaca kat blog adik Lyssasecret. 
Tutorial ni kredit dari dia ye :)
Jadi nak kongsi jugak dalam blog. 
Mudah untuk rujukan masa hadapan. Hee. Okey jom ikut tuto mudah ni!

1 : Nampak tak anak panah tu ?Kalau nampak sila tekan anak panah tu ya.

TUTORIAL | CARA MENGATASI EROR 400 BAD REQUEST


2 :Dah tekan anak panah tu kan . Lepastu ia akan bawah kita ke page lagi 1.Then click "Show cookies and site data".

TUTORIAL | CARA MENGATASI EROR 400 BAD REQUEST


3 :Dah clik "Show cookies data and site" ia akan bawa kita ke page 1 lagi.Then terus click "Remove" dan close.
TUTORIAL | CARA MENGATASI EROR 400 BAD REQUEST

4. Selapas close cuba refersh laptop korang . Tengok jadi ke tak ?Harap-harap jadi menjadi..Hihi

ai menjadi uOlss! Lepas ikut step tu terus boleh usha Nuffnang semula ;)
dalam blog pun menari-nari balik. Masalah selesai..fuhh
Selamat mencuba jika anda mengalaminya di Google Crome.
::Hugs and kiSs ::

9 Comments:

Nadia Syakila said...

nice tips, ingatkan kenapa.
tapi lately bila nak blogwalking sokmo jadi macam tu.
terima kasih :)

wanie yahaya said...

good info...sy selalu gak jd camnie..nanti boleh try..Tq.

yuka said...

TQ info yang sangat berguna..nak try la ni jugak

Mohd Syarizwan said...

thanks.. patut ler tak jadi2 nak bukak..

syira said...

hari tuh, syira pun jadi camni jugak..buat camni, alhamdulillah terus okay..huuu

Muhammad Faizal said...

thanks for infonya....

Athirah Zain said...

finally...

Ainur Athikah said...

alhamdulillah..thanks menjadi.. :)

Ainur Athikah said...

Saya sharekan kat blog saya,ye...thanks! :)

 
-Copyright WieyaRaudzi 2013-2017 By AiLullaby-