01 June 2016

Bakal Sambut Ramadhan Tika Mengandung ❤

Hello Jun 2016..Bubye Mei yang Ohsem!
Dah masuk pun pertengahan bulan. Bersyukur sangat atas nikmat dariNya.
Dari sehari ke sehari banyak benda yang kita belajar
dari kehidupan dunia yang penuh pancaroba ini.

Tinggal kurang dari 5 hari lagi, umat Islam akan menyambut bulan Ramadhan
yang mulia. Semoga segala ibadah kita semua diterima Allah taala :)
Tahun ni Ramadhan ai berbeza dengan tahun-tahun sebelum nya.
Tahun ni ai ada suami disisi dan satu pengalaman baru bila
berpuasa ketika pregnant. Eksaited plus risau jugak skit ;p
Harap ai dan baby kuat untuk puasa penuh tahun ni. Doakan ya!

Terjumpa satu gambar ni dalam intagram..terus ai rasa nak sharing
pasal pregnancy expectations and reality ;)
Memang hanya yang mengalaminya tahu, dan kami bersyukur 
ada nyawa dalam rahim comel kami. Hikss..Perasaan itu hanya Allah yang tahu.
ai bahagia dan bersyukur sebabnya ai dah tak dalam fasa alah dan muntah loya.
Cuma sekarang kuat makan dan selera bertambah sebab baby dalam tummy nak membesar.
Walau apapun perasaan kita tika mengandung ini wahai mama to be di luar sana
termasuk diri ai sendiri. Happy lah kita antara orang-orang yang bertuah.
Walaupun simptom mengandung setiap orang itu berbeza, percayalah Allah tak akan
memberi kesusahan melainkan dengan kemampuan yang kita ada.

ai bersyukur sangat pengalaman ini buat ai rasa hidup ai lengkap.
Ramadhan yang bakal tiba ini memberi makna luar biasa untuk ai sendiri secara peribadinya.
Tahun ni juga ramai kemgkawan ai yang preggy. Hehe..
dan ada jugak yang menanti hari kelahiran baby di bulan puasa yang bakal menjelma.

Buat shima, fatimah dan khomsah.. Goodluck! :'D
Selamat menyambut orang baru dalam hidup uols suami isteri.
Can't wait for my turn in early Oct..In Shaa Allah  
Tunggu ai update apa yang ngidam tika mengandung anak first kami ;p
Thanks for reading!..Hugs and Kiss

3 Comments:

Nur Najah said...

semoga akak and baby sihat selalu. selamat berpuasa di bln ramadhan akak! :)

Nur Najah said...

semoga akak and baby sihat selalu. selamat berpuasa di bln ramadhan akak! :)

ailullaby said...

amin ya rabbal alamin :)
terima kasih atas doanya adik @Nur Najah.. ^____^
Selamat Berpuasa dik...

 
-Copyright WieyaRaudzi 2013-2016 By AiLullaby-